Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyBachelorEvents and Open Days

Selina Bick

Bachelorstudent Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Selina Bick
Selina Bick

Over Selina

Hoi! Ik ben Selina Bick, 19 jaar oud en ik ben nu tweedejaars student Griekse en Latijnse taal en cultuur. Momenteel woon ik op kamers in Groningen, maar daarvoor heb ik mijn hele leven in Nieuwe Pekela, een klein Gronings dorpje, gewoond. Naast mijn studie vind ik het leuk om af te spreken met vrienden, muziek te luisteren en films te kijken. Verder werk ik als huishoudelijke hulp en zit ik in de Toneelcommissie van Boreas, de studievereniging van GLTC, waarmee we een toneelstuk opzetten.

Waarom Grieks en Latijn?

Voor mijn studiekeuze ben ik naar veel open dagen en meeloopdagen geweest. In het begin had ik geen duidelijk idee wat ik wilde gaan doen, dus ik heb me zo breed mogelijk georiënteerd, van Geneeskunde tot Taalwetenschap. Grieks en Latijn waren wel altijd al mijn favoriete vakken, dus daarom besloot ik toch maar te gaan kijken bij GLTC. Door een hele enthousiaste docente op de middelbare school en een aantal meeloopdagen was de keuze makkelijk gemaakt! Ik heb eerst getwijfeld of ik wel GLTC kon studeren, aangezien ik op de middelbare school maar 1 jaar Grieks had gehad. Gelukkig is er voor iedereen die alleen in Grieks of alleen in Latijn eindexamen heeft gedaan een schakelcursus, waarin je je achterstand probeert in te halen. Dit is uiteraard, net als de rest van de studie, erg veel werk, maar met genoeg hard werk en doorzettingsvermogen is het zeker te doen.

Waarom Groningen?

Het besluit voor Groningen was voor mij snel gemaakt. Omdat het de dichtstbijzijnde universiteit was, was het een voor de hand liggende keuze. Maar ook tijdens de meeloopdagen merkte ik dat ik me al heel erg thuis voelde in de stad. Omdat GLTC een kleine studie is, had ik tijdens meeloopdagen al veel van de studenten ontmoet, wat ook een belangrijke drijfveer was om naar Groningen te gaan. Groningen is een bruisende studentenstad, waar altijd wel iets te doen is. Het is dus zeker een aanrader om op kamers te gaan, om het studentenleven volledig te beleven!

Toekomst

Ik heb nog geen duidelijke plannen voor de toekomst. Mensen denken vaak dat je wanneer je GLTC studeert, alleen in het onderwijs terecht kunt. Het is wel zo dat er een stabiele baangarantie is wanneer je het onderwijs in wil, maar ik weet niet zeker of ik die kant op zal gaan. Gelukkig zijn er nog veel andere mogelijkheden. Mensen die GLTC gestudeerd hebben, komen ook terecht in de wetenschap, in musea, in de journalistiek of zelfs in het bedrijfsleven, afhankelijk van hun specialisatie. Ik hoop in de loop van mijn bachelor een beter idee te krijgen van wat ik precies wil gaan doen, maar ik zal zeker bezig blijven met Grieks en Latijn.

Gouden tip

Het is belangrijk om een studie te kiezen waar je echt enthousiast van wordt. Het klinkt misschien cliché, maar het is zeker noodzakelijk om een passie te hebben voor de onderwerpen waar je je de komende jaren mee bezig zal houden. Dit is zeker voor GLTC ook het geval. De studie is behoorlijk intensief en heeft een hoge werkdruk, dus het is belangrijk dat je grote interesse hebt in de Griekse en Latijnse taal en cultuur. Kies dus vooral een studie waarvan je denkt dat je gelukkig zult worden!

Laatst gewijzigd:04 juni 2019 15:09