Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyBachelorEvents and Open Days

Danique Torrenga

Bachelorstudent Europese Talen en Culturen
Danique Torrenga

Over Danique Torrenga

Hallo! Mijn naam is Danique Torrenga en ik ben 19 jaar. Ik zit in het tweede jaar van Europese talen en culturen. Binnen dit programma studeer ik Frans als majortaal, Spaans als tweede taal en heb ik als profiel Cultuur en Literatuur gekozen. Naast het studeren hou ik mij graag bezig met muziek: ik speel piano en gitaar. Daarnaast judo ik elke week en doe ik graag iets leuks met vriendinnen. Dit jaar ben ik studentambassadeur voor mijn opleiding. Dit houdt in dat ik aankomende studenten help met hun studiekeuze op bijvoorbeeld open dagen.

Waarom Europese talen en culturen?

Ik heb deze studie gekozen omdat ik altijd al enorm geïnteresseerd was in de Franse taal. Al snel wist ik dat ik docente Frans wilde worden en heb ik gekeken naar welke studie hier het beste bij aansloot. Wat mij erg aanstaat is dat je hier niet slechts één taal leert, maar je het hele programma zelf samen kan stellen met de vele vakken die het programma aanbiedt.

Waarom Groningen?

Ik woon zelf in het zuidoosten van de provincie Groningen en aangezien bijna alle studies in Groningen aangeboden worden, was het al snel duidelijk dat ik daar dan ook zou gaan studeren. Na meerdere studies bezocht te hebben, voelde ik mij op de RUG toch het meest thuis. Daarnaast is Groningen natuurlijk een heel leuke studentenstad waar altijd iets te beleven is.

Toekomst

Na mijn bachelor Europese talen en culturen kan ik eigenlijk alle kanten nog op, omdat de studie zo breed is. De meest logische stap is om hierna een master te gaan volgen zodat ik me kan specificeren in één vak. Ik ga de Educatieve master doen, omdat ik graag docente Frans wil worden.

Gouden tip

Het zoeken van de juiste studie is lastig, maar het begint bij het bezoeken van open dagen en deelnemen aan meeloopdagen. Vooral het deelnemen aan Een dag student zou ik zeker aanraden, omdat je dan een goed en eerlijk beeld van de studie krijgt. Mocht je nog vragen hebben, stuur mij gerust een mailtje!

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 07:03