Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieLetteren & Samenleving

Studenten CIW starten vervolgonderzoek communicatiestromen Juvaid

12 mei 2016
Het Poortje
Het Poortje

In het najaar van 2015 zocht Juvaid, onderdeel van Het Poortje Jeugdinrichtingen, contact met de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie van de RUG voor een samenwerking op het gebied van interne communicatie. Daarop starten 32 studenten van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen onderzoek naar communicatiestromen binnen Juvaid. Dit voorjaar is een nieuwe groep studenten gestart met vervolgonderzoek om te kijken wat Juvaid met de adviezen uit het eerste onderzoek zou kunnen doen.

Wanneer je als jongere een misdrijf pleegt, kun je door de (kinder)rechter in een justitiële jeugdinrichting worden geplaatst. Juvaid in Veenhuizen is zo’n inrichting, waar tal van begeleiders, leraren en specialisten werken die de jongeren helpen om hun situatie, vaardigheden en gedrag te verbeteren. Alles is daarbij gericht op het vergroten van de kans om met succes terug te keren in de maatschappij. Communicatie speelt hierbij een cruciale rol.

De eerste groep RUG studenten hebben in het kader van het mastervak Diagnose & Advisering een communicatiescan gemaakt met vragen als: Welke informatie is in deze organisatie precies belangrijk en voor wie? Welke communicatiemiddelen kun je het beste gebruiken voor je boodschap? En hoe gebruik je die communicatiemiddelen met elkaar het meest effectief? De bevindingen zijn na afloop gepresenteerd en de studenten deden adviezen voor verder onderzoek of verbetering. Daar bouwt de tweede groep nu op voort.

Lees hier meer over de samenwerking tussen CIW, Wetenschapswinkel en Juvaid.

Laatst gewijzigd:12 mei 2016 16:48

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.