Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenMobility OfficeOutgoingStudy Abroad

Rianne studeerde een semester in Ankara, Turkije

Studeren in het buitenland: 'Look at the world from a different perspective'

Een unieke ervaring

Van september 2008 tot januari 2009 heb ik een semester in Turkije, Ankara doorgebracht. Een unieke ervaring die ik niet had willen missen in mijn studententijd. Niet alleen is het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, te reizen en even weg te zijn uit je normale omgeving in Groningen, maar het leukste en meest interessante vond ik om in een compleet andere cultuur te leven en studeren.

Rianne de Vries in Turkije

In de eerste 2 weken moest ik behoorlijk wennen aan deze andere cultuur en mentaliteit, maar de mensen in Ankara en op de Universiteit zijn zo ontzettend vriendelijk dat Ankara al gauw als mijn nieuwe ‘thuis’ voelde. 

Vriendelijke docenten en studenten

De docenten en studenten zijn daarnaast ook erg vriendelijk, je voelt je geen moment niet op je plaats. Docenten kunnen zich goed inleven in de situatie van een exchange student, een tentamen verplaatsten omdat je eerder weg moet is dan ook geen probleem. Daar staat wel tegenover dat ik me tijdens de lessen altijd erg enthousiast heb opgesteld en de stof altijd had voorbereid.

De Turkse studenten schamen zich om Engels te spreken en vallen veel terug op hun moedertaal, wat ik niet kan verstaan, hierdoor is contact met de Turkse studenten niet heel intensief geweest. Je moet op het gebied van onderwijs enige concessies doen, de Turkse studenten studeren naar mijn mening niet veel, ze worden nog erg aan de hand gehouden en zijn eenzijdig in hun argumentatie.

Ervaar de Turkse cultuur

Dan heb ik nog 1 tip met betrekking tot je verblijf, ga niet op de campus wonen als je echt de Turkse cultuur wilt meemaken. Het kost je even moeite om een appartement te vinden maar ik denk dat je hierdoor nog meer kan genieten van je tijd in Turkije. 

Rianne de Vries in Turkije

Een enorme uitdaging, maar absoluut de moeite waard!

Het is een enorme uitdaging en je wordt in het begin behoorlijk in het diepe gegooid op het vlak van onderwijs en cultuur, maar het absoluut de moeite waard! Je moet open staan voor een andere cultuur, je vooroordelen opzij zetten en er van genieten.  

Veel plezier!

 

Rianne

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 13:26