Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenMobility OfficeOutgoingStudy Abroad

Kiki studeerde een jaar in Dublin, Ierland

Studeren in het buitenland: 'Look at the world from a different perspective'

Toen ik in 2006 aan mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen begon, wist ik eigenlijk al meteen dat ik een semester in het buitenland door wilde brengen. Dat semester werd een heel jaar en nu heb ik nog maar een paar weken te gaan voordat ik weer voet op Nederlandse bodem zal zetten.

Kiki Jacobs tijdens een uitstapje naar Wicklow Mountains
Kiki Jacobs tijdens een uitstapje naar Wicklow Mountains

Buitenlanddroom

Het aantal buitenlandse universiteiten waarmee CIW binnen Europa een uitwisselingsprogramma heeft, vond ik niet bijzonder groot, maar gelukkig bleek het erg eenvoudig om me via een andere studie voor het land naar keuze aan te melden. Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later hoorde ik dat ik mijn buitenlanddroom aan Trinity College Dublin mocht gaan verwezenlijken.

Regelwerk vooraf

Natuurlijk komt er bij dit avontuur in de laatste maanden voor vertrek en de eerste paar weken na aankomst wat administratieve rompslomp kijken, maar dat hoort er gewoon bij. Als je vragen hebt of als er stappen in het aanmeldingsproces zijn die je onduidelijk vindt, is het International Office altijd daar om je uit de brand te helpen. Ook houden zij je goed op de hoogte als er bijvoorbeeld deadlines aankomen of als er andere zaken zijn die je in de gaten moet houden.

Wegwijs in een nieuwe stad

Jezelf wegwijs maken in een nieuwe stad, het vertrouwd raken met een andere taal, het vinden van een kamer en het uitzoeken van het vakkenaanbod zijn dingen waar je even doorheen moet, maar wat natuurlijk altijd helemaal goed komt. Ook het opbouwen van je sociale leven zal gemakkelijker gaan dan je denkt. Er zijn ontzettend veel buitenlandse studenten die net als jij de stad en de universiteit willen ontdekken, zich op het aanbod van sociale activiteiten willen storten en ook niet alleen in de kroeg een biertje willen drinken.

Geweldige ervaring

Voor mij was dit jaar een geweldige ervaring. Trinity College is een bijzonder indrukwekkende, schitterende universiteit en het bruisende studentenleven is alleen nog maar mooier. Heel Ierland is eigenlijk prachtig en nog leukere mensen om mij heen had ik niet kunnen wensen. Ik heb van dit jaar ontzettend veel geleerd, een aantal nieuwe vakken heeft mij heel erg enthousiast gemaakt en de vele herinneringen en foto’s bevestigen dat ik een verschrikkelijk mooie tijd heb gehad!

Ga ook!

Als je erover denkt om een aantal maanden in het buitenland te gaan studeren, kan ik dit idee eigenlijk alleen maar ontzettend aanmoedigen. Je zult een ervaring opdoen waar je later nog heel veel aan gaat hebben, je raakt bevriend met mensen van over de hele wereld en je zult sowieso een bijzondere en geweldig mooie tijd tegemoet gaan!

 

Kiki

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 13:26