Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenMobility OfficeOutgoingStudy AbroadStep 2: Application

Stap 2: Aanmelding

Studeren in het buitenland: 'Look at the world from a different perspective'

Nadat je de keuze voor de universiteit waar je wilt gaan studeren hebt gemaakt en voldoet aan de voorwaarden, begint het proces van aanmelding. Het aanmeldproces is afhankelijk van het land waar je naartoe gaat en de overeenkomst die de faculteit/RUG heeft met de betreffende universiteit.

Mogelijkheden

  • Situatie 1:
    Je wilt je aanmelden voor een universiteit BINNEN de EU waarmee de faculteit een uitwisselingsovereenkomst heeft

De uitwisselingscontracten die de faculteit met deze universiteiten heeft afgesloten vallen binnen het Erasmus Programma wat een onderdeel is van het Leven Lang Leren Programma (LLP) van de Europese Commissie en is bedoeld om de internationale mobiliteit van studenten en docenten binnen de EU te stimuleren.

Wanneer je in het kader van het  Erasmus-programma in het buitenland gaat studeren, blijf je ingeschreven staan bij de Rijksuniversiteit Groningen en betaal je hier collegegeld. Je gastinstelling zal geen collegegeld heffen. Je hoeft alleen te betalen voor bijkomende zaken als huisvesting, eten en drinken, boeken e.d.  Aan deze overeenkomst is een Erasmus-beurs gekoppeld die wordt beheert door Nuffic.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 13:26