Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenICT & Onderwijs LetterenDienstverlening

Training

ICTOL biedt verschillende soorten training voor Letterenmedewerkers. Momenteel richten we ons vooral op de ‘Just do IT’ workshops (zie onder), maar op verzoek bieden we ook specifieke trainingen voor afdelingen, vooral workshops in het gebruik van Blackboard (Nestor). Voor informatie kunt u een bericht sturen naar ictol@rug.nl.

Andere mogelijkheden voor ICT-gerelateerde training worden geboden door ESI (permanente educatie) en CIT (computer cursussen).

‘Just do IT’ ­ workshops ICT vaardigheden

Onder de noemer 'Just do IT’, biedt ICTOL kortdurende workshops aan over het gebruik van ICT in het onderwijs. De nadruk ligt op het bevorderen van ‘good practices’ en op het effectiever en efficiënter maken van het onderwijs door de inzet van technologie. De workshops zijn in de vorm van praktische demonstraties en oefening van een uur. We gebruiken ‘Just do IT’ als motto omdat ICT gebruik eenvoudig en functioneel moet zijn. Na de workshops moeten de deelnemers in staat zijn om zelfstandig met de tools verder te kunnen.

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels of Nederlands, afhankelijk van de samenstelling van de groep en de docent. De beschrijvingen en de aanvullende informatie op de website zijn in het Engels.

Actuele workshops

Overzicht van voorgestelde workshops

Dien een voorstel in, onder vermelding van titel, korte omschrijving en naam en email aanvrager: ictol@rug.nl

Trainingen op aanvraag


Op verzoek van een afdeling of sectie verzorgt ICTOL ook trainingen op aanvraag. Het betreft dan vooral trainingen en instructie in het gebruik van Nestor (Blackboard). Deze worden verzorgd door de Nestor coördinator van de faculteit, Peter de Groot  of ESI.
Informeer naar de mogelijkheden voor overige trainingen. Het kan gaan om trainingen door ICTOL, ESI, CIT of externe aanbieders. Stuur een verzoek naarictol@rug.nl voor nadere informatie.

Laatst gewijzigd:23 mei 2018 10:40
printView this page in: English