Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesWorkshops en evenementen

Career Day

Wanneer:
ma02-07-201809:00 - 16:30
do23-08-201809:00 - 16:30
Waar:Diverse locaties
Loopbaantrainer Sicco de Ree
Loopbaantrainer Sicco de Ree

De Career Day is een verplicht onderdeel in de voorbereiding voor een bachelorstage (Honours studenten krijgen vrijstelling).
Tijdens deze dag leer je meer over je competenties, kwaliteiten, samenwerken en jezelf presenteren. Daarnaast zul je meer te weten komen over de arbeidsmarkt en de toekomst van werk en jouw rol daarin.

LET OP: In verband met afschaffen van de bachelorstage per 1 september 2018 zijn de volgende Career Days de laatste: op 2 juli 2018 (Jantina Tammeszaal op de 4e verdieping van de UB) en op 23 augustus 2018 (zaal 1315.0042). Ben je met je bacheloropleiding begonnen voor 1 september 2016 dan val je mogelijk in de overgangsregeling. Je mag dan nog een bachelorstage in je vrije ruimte plannen en deze doen in het academisch jaar 2018-2019, MITS je hebt deelgenomen aan de Career Day voor september 2018. Ben je met je bachelor begonnen na augustus 2016, dan kun je de stage doen als individuele opdracht binnen de Career Minor. Daarvoor hoef je geen Career Day te doen.

Hierna lees je het interview met de trainer.

Wil jij een bachelorstage doen? Schrijf je dan in via de balie van het Mobility Office.

Sicco de Ree organiseert en leidt de Career Days voor derdejaars studenten:

Hoe ben je als loopbaanadviseur bij de Faculteit Letteren terechtgekomen?
“Oud-collega’s van mij van Ajilon/Adecco Group geven geregeld sollicitatietrainingen en kregen van Esther Haag de vraag of ze ook een loopbaanadviseur kenden voor het organiseren van een Career Day voor 3e-jaarsstudenten. Zij hebben Esther en mij met elkaar in contact gebracht. Esther en ik zaten erg op lijn voor wat betreft de inhoud en de boodschap.”

Het schijnt dat je de focus legt op talenten van studenten in plaats van de competenties van studies. Kun je dit toelichten?
“Het hangt er even vanaf wat je verstaat onder competenties, maar dat ik focus op talenten klopt absoluut. Waar ben je nu van nature goed in? Wat gaat je makkelijk af? Waar prijzen anderen jou voor? Het is steeds belangrijker dat je deze vragen goed kunt beantwoorden. Werk moet je uiteindelijk energie opleveren en je niet leegzuigen. Oudere generaties zijn vaak gegaan voor werken voor geld en niet voor wat ze echt leuk vinden. Daar betalen deze mensen én de bedrijven waar ze voor werken nu de prijs voor. De arbeidsmarkt verandert en we zoeken naar de juiste mensen en niet meer alleen het juiste papiertje.”

Wat doe je zoal tijdens een Career Day?
“Ik probeer studenten er van bewust te maken dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Het gaat tegenwoordig veel minder om je diploma en werkervaring, maar veel meer over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Met de juiste motivatie kun je alles leren, helemaal als je WO-niveau hebt. Daarnaast geef ik enkele praktische tips, maar het belangrijkste van de dag zijn de studenten zelf.”

Wat wil je studenten meegeven op zo’n dag?
“Het geeft mij voldoening als ik iemand inzichten kan geven en dat ze er dan daadwerkelijk iets mee gaan doen. Ik verwacht ook dat mijn trainingen veel “Oh ja’s” zullen opleveren in de toekomst. Soms komt het echte inzicht pas later. Voor de studenten hoop ik dat ik ze mee kan geven dat ze stuk voor stuk heel veel in hun mars hebben en snappen hoe ze dit tot uiting kunnen brengen. Daarnaast vind ik ruimte voor creativiteit erg belangrijk.”

Wat doe je naast je werk als loopbaandadviseur?
“Ik werk als zzp’er. Mijn bedrijfje heet Sicco.frl en ik geef training, coaching en advies. Ik doe dit bij uiteenlopende bedrijven, zowel corporates als MKB. Mijn trainingen hebben als basis de toekomst van werk en de arbeidsmarkt. Wat heeft de mens nodig om van toegevoegde waarde te blijven in de toekomst van werk, naast alle technologische ontwikkelingen die gaande zijn.”

printOok beschikbaar in het: English