Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesStages en werkervaringStages en werkervaring

Lotte van Burgsteden (ReMa Linguistics - Language and Cognition) liep stage bij de University of California in Santa Barbara

Hoe heb je het vinden van een stage aangepakt?

Ik was vorig jaar onderzoeksassistent en mijn begeleider, Professor Tom Koole, heeft een bekende onderzoeker aan de University of California Santa Barbara benaderd met de vraag of ik stage kon lopen bij hem. Hij reageerde meteen positief, en zo begon het allemaal!

Wat heb je geleerd van je stage?

Ik heb onwijs veel geleerd van mijn stage. Allereerst heb ik geleerd hoe je zelfstandig onderzoek kunt doen. Maar ik heb uiteraard niet alles alleen gedaan. Mijn begeleider heeft mij erg geholpen met mijn onderzoek, evenals mijn begeleider ‘back home’, en hoe hij zelf onderzoek doet. Ik heb hier onder andere geleerd hoe ik kritisch naar de data moet kijken, en om een ‘verhaal’ te vertellen bij de data. Mijn begeleider stelde mij in de eerste week al voor om colleges te volgen aan deze universiteit en dat heb ik gedaan. Ik heb colleges gevolgd met PhD-studenten, Masterstudenten en Bachelorstudenten en tijdens de colleges hebben we met z’n allen heel wat discussies gehad, die mij heel wat inzichten hebben opgeleverd. Ik werk hier op de afdeling Sociologie, waar ik veel verschillende onderzoekers heb leren kennen. Zo ben ik aanraking gekomen met allerlei verschillende visies en ideeën door de datasessies met verschillende onderzoekers, en de presentaties die gegeven zijn in de tijd dat ik hier ben.

Ik raad andere studenten zeker aan om stage te lopen, omdat je zoveel leert in de tijd dat je stageloopt. Je maakt kennis met de praktijk en bovenal met andere mensen in je vakgebied, die jou ontzettend veel kunnen leren over hoe bepaalde dingen te werk gaan.

Wat vond je het leukste tijdens je stages? En wat zou je een volgende keer anders doen?

Ik heb erg genoten van de gesprekken met mijn begeleider en de datasessies die we hebben gehad met andere onderzoekers. Buiten mijn stage om heb ik ook veel geleerd over de Amerikaanse, en Californische, cultuur. Het is hier fantastisch! De mensen zijn heel vriendelijk en geïnteresseerd en ik voel me heel erg thuis hier.

Wat ik de volgende keer anders zou doen heeft niet zozeer te maken met de stage zelf, maar met de procedure voorafgaand aan de stage. Zoals velen misschien wel weten is het niet makkelijk om de Verenigde Staten in te komen voor langere tijd. Er moest heel wat geregeld worden, en dat was zeker niet altijd even leuk. Maar terugkijkend op alles viel het allemaal wel mee en had ik niet zo hoeven stressen over alle dingen die geregeld moesten worden. Relax, take it easy!

Wat zijn jouw stagetips?

Begin op tijd met regelen, dat is mijn tip nummer 1! Zoals ik hierboven al vermeld kan een stage een hoop geregel opleveren, dus je wilt er zeker van zijn dat je op tijd begint. Vooral als je een visum nodig hebt voor je stage is op tijd beginnen niet overbodig. Een andere tip is wellicht voor de hand liggend, maar desalniettemin niet onbelangrijk: zoek een stageplek waarin je oprecht geïnteresseerd bent. Een stage is meestal voor langere tijd en om het voor jezelf leuk te houden is het fijn om een functie te hebben binnen een organisatie waarin jij belangstelling hebt.

Lotte van Burgsteden - Grappig verhaal bij de foto: de letters werden elk jaar, aan het einde van het academische jaar, gestolen door studenten of medewerkers omdat het een leuk souvenirtje is. Deze letters zijn echter erg duur en sinds de universiteit twee jaar geleden heeft besloten om chips op de letters te plaatsen die de locatie van de letters kunnen traceren zijn de letters nooit meer van de muur gehaald.
Lotte van Burgsteden - Grappig verhaal bij de foto: de letters werden elk jaar, aan het einde van het academische jaar, gestolen door studenten of medewerkers omdat het een leuk souvenirtje is. Deze letters zijn echter erg duur en sinds de universiteit twee jaar geleden heeft besloten om chips op de letters te plaatsen die de locatie van de letters kunnen traceren zijn de letters nooit meer van de muur gehaald.
Laatst gewijzigd:18 december 2017 11:51
printView this page in: English