Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling NederlandsWie wat waar

Instituutsvereniging Nederlands ZaZa

Z aZa

ZaZa is opgericht op 5 oktober 1992 door een aantal enthousiaste studenten. De geschiedenis van ZaZa kent pieken en dalen. Tussen oktober 1998 en juni 2006 waren er officieel geen bestuursfunctionarissen meer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In juni 2006 heeft ZaZa een herstart gemaakt en nu is de vereniging weer in bloei en volop in ontwikkeling!

Als studievereniging Nederlands beroepen wij ons graag op de klassiekers van ons vakgebied. Er is geen vrouw die zoveel heeft bijgedragen aan de literaire ontwikkeling van kinderen als Annie M.G. Schmidt. Deze oermoeder is de schepster van de Heilige Graal voor koters: Pluk van de Petteflet. Met haar prachtige verhalen heeft zij via Pluk onze harten verlicht en de liefde en passie voor de Nederlandse taal aangewakkerd.

Benieuwd naar de vele activiteiten, andere commissies het bestuur of het vierde lustrum dat dit jaar wordt gevierd? Of wil je lid worden? Neem een kijkje op de site zaza-nederlands.nlof stuur een mailtje naar bestuur@zaza-nederlands.nl.

Blijf geen tabula rasa, word lid van ZaZa!

Contactgegevens

Postadres:
Rijksuniversiteit Groningen
Faculteit der Letteren
Instituutsvereniging Nederlands ZaZa
Postbus 716
9700 AS Groningen

E-mail:
bestuur@zaza-nederlands.nl

Website:
www.zaza-nederlands.nl

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:56