Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Midden-Oosten Studies

Staf Onderwijs & Onderzoek

Wout van Bekkum
Wout van Bekkum

Prof. dr. Wout van Bekkum is voorzitter van het Centrum voor Midden-Oostenstudies. Zijn colleges richten zich op geschiedenis en cultuur van steden zoals Jeruzalem en Cairo als ook de relaties tussen Joden en Moslims. Zijn onderzoek omvat Hebreeuwse dichtkunst in late oudheid en middeleeuwen.
Zie http://www.rug.nl/staff/w.j.van.bekkum/

Hisham Hamad
Hisham Hamad

Hisham Hamad, MA bestudeert literaire en ideologische uitwisselingen tussen West-Europa en het Arabische Midden-Oosten in de moderne periode. Vanuit zijn gecombineerde achtergrond Talen en culturen van het Midden-Oosten (Arabisch) en Vertaalwetenschappen liggen zijn voornaamste interesses op het gebied van moderne Arabische literatuur, literair vertalen en vertaalgeschiedenis.
Zie: https://www.rug.nl/staff/h.hamad/

Pieter Nanninga
Pieter Nanninga

dr. Pieter Nanninga is historicus en religiewetenschapper. Hij geeft colleges over de islam en over hedendaagse ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Zijn onderzoek richt zich op het jihadisme, en in het bijzonder op de Islamitische Staat.
Zie http://www.rug.nl/staff/p.g.t.nanninga/

Ronit Nikolsky
Ronit Nikolsky

Dr. Ronit Nikolsky geeft taalvaardigheid Hebreeuws en colleges over cultuur en indentiteit in het Midden-Oosten. Haar onderzoek richt zich op Midrasj, cultuur en emoties en op oude narratieven vanuit een cultureel-cognitief persepctief.
Zie: https://www.rug.nl/staff/r.nikolsky/

Kiki Santing
Kiki Santing

Dr. Kiki Santing is Arabiste en gespecialiseerd in het moderne Midden-Oosten. Haar onderzoek richt zich met name op de moderne geschiedenis van Egypte, waarbij ze gebruik maakt van Arabische bronteksten. Ze geeft colleges over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en taalvaardigheid Arabisch.
Zie: http://www.rug.nl/staff/k.m.santing/

Esther Schoorel
Esther Schoorel

Esther Schoorel, MA is cultureel antropologe en gespecialiseerd in het Midden-Oosten. Ze geeft colleges over conflict in het Midden-Oosten en de moderne geschiedenis van de regio. Haar onderzoeksinteresses omvatten vraagstukken omtrent gender, Islam en migratie.
Zie: https://www.rug.nl/staff/e.g.m.schoorel/

Laatst gewijzigd:11 februari 2019 15:53
printView this page in: English