Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Midden-Oosten Studies

Vaste staf

Wout van Bekkum
Wout van Bekkum
Ronit Nikolsky
Ronit Nikolsky
Pieter Nanninga
Pieter Nanninga
Kiki Santing
Kiki Santing

Prof. dr. Wout van Bekkum is voorzitter van het Centrum voor Midden-Oostenstudies. Zijn colleges richten zich op geschiedenis en cultuur van steden zoals Jeruzalem en Cairo als ook de relaties tussen Joden en Moslims. Zijn onderzoek omvat Hebreeuwse dichtkunst in late oudheid en middeleeuwen.
Zie http://www.rug.nl/staff/w.j.van.bekkum/

dr. Ronit Nikolsky is in 2004 toegetreden tot de afdeling na het behalen van een PhD aan de Hebrew University of Jerusalem op het gebied van Vergelijkende Religie. Haar colleges richten zich op oude religies en cultuur en indentiteit in het Midden-Oosten. Ze is onderzoeker op het gebied van Midrasj en oude narratieven, van een cultureel-cognitief perspectief.
Zie: http://www.rug.nl/staff/r.nikolsky/

dr. Pieter Nanninga is historicus en religiewetenschapper. Hij geeft colleges over de islam en over hedendaagse ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Zijn onderzoek richt zich op het jihadisme, en in het bijzonder op de Islamitische Staat.
Zie http://www.rug.nl/staff/p.g.t.nanninga/

dr. Kiki Santing is Arabiste en gespecialiseerd in het moderne Midden-Oosten. Haar onderzoek richt zich met name op de moderne geschiedenis van Egypte, waarbij ze gebruik maakt van Arabische bronteksten. Ze geeft colleges over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en taalvaardigheid Arabisch.
Zie: http://www.rug.nl/staff/k.m.santing/

Laatst gewijzigd:21 februari 2018 12:23
printOok beschikbaar in het: English