Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Midden-Oosten Studies

Vaste staf

Wout van Bekkum
Wout van Bekkum
Pieter Nanninga
Pieter Nanninga
Kiki Santing
Kiki Santing
Esther Schoorel
Esther Schoorel
Hisham Hamad
Hisham Hamad

Prof. dr. Wout van Bekkum is voorzitter van het Centrum voor Midden-Oostenstudies. Zijn colleges richten zich op geschiedenis en cultuur van steden zoals Jeruzalem en Cairo als ook de relaties tussen Joden en Moslims. Zijn onderzoek omvat Hebreeuwse dichtkunst in late oudheid en middeleeuwen.
Zie http://www.rug.nl/staff/w.j.van.bekkum/

dr. Pieter Nanninga is historicus en religiewetenschapper. Hij geeft colleges over de islam en over hedendaagse ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Zijn onderzoek richt zich op het jihadisme, en in het bijzonder op de Islamitische Staat.
Zie http://www.rug.nl/staff/p.g.t.nanninga/

dr. Kiki Santing is Arabiste en gespecialiseerd in het moderne Midden-Oosten. Haar onderzoek richt zich met name op de moderne geschiedenis van Egypte, waarbij ze gebruik maakt van Arabische bronteksten. Ze geeft colleges over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en taalvaardigheid Arabisch.
Zie: http://www.rug.nl/staff/k.m.santing/

Esther Schoorel, MA is cultureel antropologe en gespecialiseerd in het Midden-Oosten. Ze geeft colleges over conflict in het Midden-Oosten en de moderne geschiedenis van de regio. Haar onderzoeksinteresses omvatten vraagstukken omtrent gender, Islam en migratie.
Zie: https://www.rug.nl/staff/e.g.m.schoorel/

Hisham Hamad, MA bestudeert literaire en ideologische uitwisselingen tussen West-Europa en het Arabische Midden-Oosten in de moderne periode. Vanuit zijn gecombineerde achtergrond Talen en culturen van het Midden-Oosten (Arabisch) en Vertaalwetenschappen liggen zijn voornaamste interesses op het gebied van moderne Arabische literatuur, literair vertalen en vertaalgeschiedenis.
Zie: https://www.rug.nl/staff/h.hamad/

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:54
printView this page in: English