Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling KunstgeschiedenisOnderzoekPatrician Patronage ProjectStages

Stages

Onderzoeksstages aan het NIKI te Florence (MA/ReMa, 3 maanden, 20 ECTS)

In de komende vijf jaar (2015 – 2020) zal het PPP zich gaan richten op het mecenaat van een aantal belangrijke Florentijnse patricische families. Dit onderzoek zal uitgevoerd worden aan het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut (NIKI) in Florence in de vorm van onderzoekstages. Vanaf september 2015 tot en met september 2020 zullen er elk jaar drie onderzoeksstages van elk drie maanden worden aangeboden. Voor deze onderzoeksstage zijn we op zoek naar enthousiaste studenten!

De stages staan open voor master- en researchmaster studenten van alle universitaire opleidingen kunstgeschiedenis in Nederland. De stage bedraagt 20 ECTS en kan worden gevolgd in de vrije ruimte, als tutorial of als specialisatie. De begeleiding is in handen van prof. dr. H. Th. van Veen.

Toelatingscriteria:

  • Je bent een (Research) Master student Kunstgeschiedenis
  • Je hebt een afgeronde bachelor Kunstgeschiedenis
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het onderzoek naar Italiaanse kunst van de vroegmoderne periode
  • Je hebt interesse in en/of aantoonbare affiniteit met het onderzoek naar opdrachtgeverschap
  • Je hebt passieve kennis van het Italiaans (of je bent bereid voor aanvang van de stage deze kennis op te doen). Deze vaardigheid is noodzakelijk omdat het grootste deel van de te raadplegen bronnen in het Italiaans geschreven is.  

Voor meer informatie en vragen kan de student zich wenden tot:  florentinepatricians@rug.nl

Het PPP-project zoekt nieuwe stagiair(e)s!

Gedurende het hele jaar is het mogelijk om je aan te melden voor de stage. Samen met het PPP-team zal dan gekeken worden welke periodes nog beschikbaar zijn. Belangstellenden kunnen zich melden bij prof. dr. Van Veen via het e-mailadres h.t.van.veen@rug.nl . Voor meer informatie en vragen over de stage kan de student zich wenden tot
Sanne Roefs ( florentinepatricians@rug.nl ).

Volledige aankondiging stage

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:56
printView this page in: English