Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling GeschiedenisWie wat waarAlumnivereniging Geschiedenis

Activiteiten

2014

Zaterdag 14 juni 2014: Alumnidag Geschiedenis (RUG 400)

De Alumnivereniging Geschiedenis organiseert in het kader van het RUG 400 een speciale middag voor alumni, (oud)medewerkers en studenten  Geschiedenis op 14 juni a.s. Op het programma staan o.a. gesprekken met oud-medewerkers en oud-studenten o.l.v. Stefan v.d. Poel en het toneelstuk Reis naar het begin van de Dag van Doeko Bosscher - opgevoerd door docenten en medewerkers van de opleiding. Het programma vangt aan om 14:00 (direct aansluitend aan de lunch op het Broerplein) en vindt plaats in het Groninger Forum (Hereplein 73). Nadere informatie volgt.

Zaterdag 11 januari 2014: Lustrumlezing

Op zaterdag 11 januari 2014 organiseert de Alumnivereniging Geschiedenis haar eerste lustrumactiviteit. Klaas van Berkel zal die middag een lezing geven over zijn historische studie, die later in 2014 zal verschijnen, naar het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit met de titel:

"De dilemma's van een universiteitshistoricus.
Over loyaliteit, de kritische blik en de ideale universiteit"

Voorafgaand aan de lezing van Klaas van Berkel zal Franck Smit van het RUG-Lustrumbureau ons bijpraten over de activiteiten en het programma van de Lustrumperiode (half mei-half juni 2014). Tevens zal het bestuur van de Alumnivereniging nader ingaan op het programma voor geschiedenisalumni op zaterdag 14 juni 2014.

Vanaf 14:00 bent u welkom in Het Kasteel (Melkweg 1, 9718 EP) om alvast een kopje koffie of thee te drinken. Om 14:30 begint vervolgens het programma en na afloop van de lezing van Klaas van Berkel, rond 16:45, is er de gelegenheid om gezellig met elkaar te borrelen in de bovenzaal. We stellen het zeer op prijs als u ons wilt laten weten of u komt. U kunt een e-mail sturen naar alumni.geschiedenis@rug.nl of een brief(kaart) naar ons postadres:

Alumnivereniging Geschiedenis
Oude Kijk in ’t Jatstraat 26
9712 EK Groningen

Wij hopen u bij deze activiteit te mogen verwelkomen!

2012

Vrijdag 15 juni: Kroegcollege door prof. dr. Doeko Bosscher

Op vrijdagavond 15 juni zal prof. dr. Doeko Bosscher een kroegcollege geven en spreken over het onderwerp 'Grillen van de tijdgeest. Cultuurschokjes in veertig jaar "lesgeven". Het kroegcollege begint om 20:00 uur in de Troonzaal van Café de Keizer, Turftorenstraat 4, in Groningen. Uiteraard wordt het college voorafgegaan en afgesloten met een borrel! Toegang is vrij.

Vrijdag 25 mei: Carrière Congres ‘Is Geschiedenis verleden tijd? Carrière of misère?’

In samenwerking met de carrièrecommissie van GHD Ubbo Emmius organiseert de Alumnivereniging het jaarlijkse carrièrecongres. Met dit carrièrecongres willen we de huidige geschiedenisstudenten inzicht geven in de diverse carrièremogelijkheden en de keuzes in een loopbaan die daarbij van belang zijn. Ga voor meer informatie en het dagprogramma naar de website van Ubbo Emmius.

2011

Zaterdag 26 november

Algemene Ledenvergadering i.c.m. reünistendag van de GHD Ubbo Emmius. Plaats: Groningen.

Nieuwsbrief

Uitnodiging

Aanmelding

Stukken

2010

Excursie Westerbork

Foto's

16 oktober Algemene Ledenvergadering

Stukken ledenvergadering 16 oktober 2010

Notulen ALV 16 oktober 2010

Vrijdag 20 mei

Carrièredag van GHD Ubbo Emmius i.s.m. de Alumnivereniging. Plaats: PlazaDansa, Boterdiep 20a, Groningen.

Uitnodiging en programma

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:54