Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Geschiedenis

Eén dag student

17 januari 2017

De opleiding Geschiedenis verzorgt regelmatig een programma Eén Dag Student.

Eén Dag Student is bedoeld voor scholieren die na een bezoek aan een andere voorlichtingsevenement nog niet helemaal zeker zijn van hun keuze. Tijdens Eén Dag Student Geschiedenis maak je intensief kennis met de opleiding.   

Voor wie?

Je zit in 5 of 6 VWO en je bent al een gevorderde kiezer. Dat wil zeggen dat jij je al hebt georienteerd op diverse opleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Bijvoorbeeld op de Open Dag. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan kun je je aanmelden voor Eén Dag Student Geschiedenis om te ervaren hoe het is om student Geschiedenis te zijn.

Wanneer?

Eén Dag Student Geschiedenis wordt twee keer per jaar gehouden, in het voorjaar (maart/april) en in het najaar (november/december). De eerstvolgende Een Dag Student is op 5 maart 2017.

Wat ga je doen?

Na de ontvangst is er een korte toelichting op het studieprogramma en vervolgens volg je een hoorcollege met huidige eerstejaars studenten. Daarna is er een lunch met ouderejaars studenten en vervolgens krijg je een werkcollege zoals die ook tijdens de studie gegeven wordt. Tenslotte heeft de studievereniging Ubbo Emmius een leuke activiteit georganiseerd.

De dag is in het Nederlands. The spoken language that day is Dutch.

Klik hier voor het programma van 5 maart a.s.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor Een Dag Student Geschiedenis.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de opleiding Geschiedenis. Deze is bereikbaar op telefoonnummer: 050-3638986 of via de e-mail:

history@rug.nl


Laatst gewijzigd:16 januari 2018 13:16

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...