Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Europese talen en culturenETC-Politiek en Maatschappij

Politiek en maatschappij

Profiel Bachelor Europese talen en culturen

In het eerste semester volg je het eerste, inleidende vak binnen het profiel Politiek en Maatschappij. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en actuele politieke en maatschappelijke vraagstukken, dan is dit echt iets voor jou. Je krijgt inzicht in de belangrijkste politieke en sociale ontwikkelingen sinds de Franse revolutie. Na het eerste college heb je een beter inzicht in de verschillende maatschappelijke ontwikkelingen en historische processen die het hedendaagse Europa hebben gevormd.

In het tweede semester start je met themacolleges binnen je profiel die verdieping bieden. Politiek en maatschappij behandelt de politieke en sociale geschiedenis van Europa, de manier waarop macht functioneert en hoe moderne natiestaten ontstonden. Daarbij krijg je inzicht in de manier waarop burgers zich verhouden tot hun regio, hun land en tot Europa.

Per profiel worden drie themacolleges aangeboden. Bij Politiek en Maatschappij zijn dat de volgende thema’s:

1.     Europese integratie en desintegratie (1e jaar)

2.     Macht en natiestaat (2e jaar)

3.     Politieke culturen in Europa (3e jaar)

De opdrachten van de profielcolleges kan je uitwerken in je keuzetaal en je kan je ook op een bepaalde regio concentreren.

Terug naar Europese talen en culturen.

Laatst gewijzigd:07 november 2018 12:41
printView this page in: English