Skip to ContentSkip to Navigation
Afdeling ArcheologieWie wat waar

Studievereniging Bachur

Welkom bij Bachur!

Studievereniging Bachur is al sinds 1994 belangrijk voor de Archeologiestudenten in Groningen. Door medestudenten worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan maandelijkse borrels, vuursteenworkshops, uitjes naar musea, en excursies naar het buitenland (Dublin, Trier, Luik, om een aantal locaties te noemen).

Door middel van deze activiteiten zorgt de vereniging ervoor dat je snel je medestudenten leert kennen, zowel je jaargenoten als de ouderejaars. Het eerste contact dat je zult hebben is via een eerstejaars kamp! Samen met het bestuur kun je vlak voor het studiejaar begint verblijven in een prehistorisch kamp.

Het is ook mogelijk om zelf actief te zijn binnen de vereniging! Elk jaar wordt er een eerstejaars gezocht om het bestuur te komen versterken en je kunt ook zitting nemen in een van de commissies. Als eerstejaars kun je hulp krijgen van onze studiecommissie met het geven van presentaties en het schrijven van papers. Het aanbieden van hulp bij studeren is een belangrijke taak van de vereniging. Studeren doe je niet alleen!

De naam Bachur is een samenvoeging van Bacchus, de Romeinse god van wijn, en van Bagger (modder en blubber), een vertrouwd element voor archeologen.

Als je meer wilt weten over de studievereniging, de activiteiten die zij organiseert, of gewoon even foto’s wilt kijken, klik dan op deze Facebooklink of de link naar onze website:

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:54
printView this page in: English