Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Rector Magnificus Elmer Sterken opent Career Minor Faculteit der Letteren

03 september 2018

Vandaag, op 3 september 2018, is de Career Minor aan de Faculteit der Letteren officieel geopend. De studenten begonnen om 9 uur hun eerste plenaire college, waarin Rector Magnificus Elmer Sterken de officiële opening verrichtte. Hij ziet dat steeds meer mensen naar zekerheden op zoek zijn, terwijl men in de wetenschap juist onzekerheden zou moeten aangrijpen. Hij raadt studenten aan juist onzekerheden te verwelkomen, en op te zoeken.

De Career Minor (30 ECTS) is een minor die je voorbereidt op de arbeidsmarkt en als einddoel heeft de ‘employability’ (inzetbaarheid) te versterken. Doel is het versterken van (a) kennis van de sector en (b) de vaardigheden en houding die nodig zijn om goed te functioneren. Algemene kennis en vaardigheden worden verkregen door plenaire sessies met lezingen, workshops en een assessment. Daarnaast kies je voor een specifiek thema dat aansluit bij je belangstelling, studieachtergrond of toekomstwensen.

De drie thema’s zijn dit jaar

1.       The Governance of International Solidarity and Sustainable Livelihoods: Dutch Perspectives
2.       Beleid voor een Duurzame Stad
3.       Een veilige wereld, een veilig Nederland

In het tweede blok kiezen studenten voor een individuele opdracht in de vorm van een stage of ondernemersplan, of voor een groepsopdracht waarin ze in projectvorm een probleem voor een werkgever kunnen oplossen.

Het faculteitsbestuur en het Career Minor team zijn trots samen met drie clusters een interessant programma te kunnen presenteren met tal van interessante gastsprekers. Studenten leren in een interdisciplinaire, interculturele context samenwerken en komen direct met werkgevers in contact. De faculteit werkt in de minor nauw samen met het centrale Career Services centrum en het University Center of Entrepreneurship.

De Career Minor wordt uitgevoerd door cluster 4. Sipke de Hoop is de coordinator.

Laatst gewijzigd:03 september 2018 11:48
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.