Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Moslimbroederschap: pragmatische groepering met een flexibele ideologie

27 juni 2017

Voor haar proefschrift onderzocht Kiki Santing twee tijdschriften van de Egyptische Moslimbroederschap gedurende het presidentschap van Anwar Sadat en de vroege Hosni Mubarak-jaren. In haar onderzoek zet Santing de Moslimbroederschap in (historisch) perspectief en biedt zo een goede ingang tot begrip van de actuele politieke toestand in Egypte en het korte presidentschap van Mohammed Morsi. Op donderdag 29 juni aanstaande zal zij om 16.15 haar proefschrift verdedigen in de Aula van het Academiegebouw.

Symposium

Ter ere van haar promotie organiseert de afdeling Midden-Oostenstudies een symposium over de Moslimbroederschap. Op het symposium zullen Uri Kupferschmidt van de Universiteit van Haifa, Umar Ryad en Joas Wagemakers van de Universiteit van Utrecht, en Pieter Nanninga van de Universiteit Groningen spreken over de verschillende aspecten van de Moslimbroederschap, met nadruk op de geschiedenis, ideologie en recente conflicten van de beweging.

Nieuw minorvak

Vanaf januari 2018 zal Kiki Santing een nieuw minorvak gaan doceren. Dit vak, Van Arabische Lente tot Islamitische Staat - hedendaagse ontwikkelingen in het Midden-Oosten, bestudeert de hedendaagse ontwikkelingen in het Midden-Oosten, met nadruk op de recente politieke omwentelingen en conflicten in de regio.

Foto: Jonathan Rashad
Laatst gewijzigd:20 juli 2017 13:48