Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Werken in de media

23 november 2017
Stages zoeken

Op 23 november was Mediastages op de Rijksuniversiteit van Groningen om studenten voorlichting te geven over stagelopen in de media. Kirsten Bense van Mediastages gaf hierover een enthousiaste presentatie waarin zij studenten duidelijk maakte wat Mediastages allemaal te bieden heeft, welke stages er zijn binnen de media en natuurlijk hoe je vervolgens zo goed mogelijk solliciteert!

De top vier sollicitatiehacks van Kirsten:

• Schrijf geen standaardbrief en houd het kort. Bedrijven hebben je door als je naar iedereen dezelfde brief stuurt!
  • Kom met concrete voorbeelden als je jezelf omschrijft. Je bent creatief, waar blijkt dit uit?
  • Wees jezelf, maar wel de beste versie van jezelf. Laat blijken dat je enthousiast en leergierig bent.
  • Stel zelf ook vragen! Zo laat je zien dat je écht geïnteresseerd bent in het bedrijf.

De studenten vonden de presentatie een echte eye-opener. Kortom, het was een leerzame presentatie die bij het vinden van eens tage supergoed van pas komt!

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:03
printOok beschikbaar in het: English