Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Veni-subsidie voor dr. Jorrig Vogels

10 augustus 2017

Taalwetenschapper dr. Jorrig Vogels heeft voor zijn onderzoek ‘Zijn mensen egocentrisch als ze praten?’ een Veni-subsidie voor talentvolle onderzoekers ontvangen. Vogels is een van de 16 onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG die de NWO-subsidie toegekend hebben gekregen.

dr. Jorrig Vogels
Egocentrisme in taal

Vogels zal zijn project uitvoeren binnen het Centre for Language and Cognition Groningen (CLCG). Zijn onderzoek gaat in op de vraag of mensen rekening houden met het perspectief van de luisteraar als ze praten. Door keuzes in taalgebruik te bestuderen, probeert hij erachter te komen wanneer mensen op een egocentrische manier spreken en wanneer niet. De subsidie van maximaal 250.000 euro biedt jonge onderzoekers als Vogels de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Veni’s

De Veni’s worden jaarlijks door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toegekend. Het is een financieringsinstrument voor pas gepromoveerde onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan en een opvallend talent voor wetenschappelijk onderzoek vertonen. In totaal zijn er dit jaar landelijk 154 onderzoeksprojecten gehonoreerd.

Laatst gewijzigd:10 augustus 2017 16:59
printOok beschikbaar in het: English