Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Letterenalumnus Christiaan Triebert wint European Press Innovatieprijs

25 april 2017
Christiaan Triebert

Letterenalumnus Christiaan Triebert heeft de Innovation Award gewonnen voor zijn werk over de coupepoging in Turkije. Aan de hand van WhatsApp gesprekken maakte hij een reconstructie van de Turkse coup van afgelopen zomer.

Christiaan nam de de prijs vorige week donderdag in ontvangst in De Balie in Amsterdam. Naast de innovatieprijs werden ook de Investigative- en de Dinstinguished Writing Award uitgereikt. Deze gingen dit jaar naar Serbian Centre for Investigative Journalism (CINS) en drie journalisten van Der Spiegel.

Christiaan Triebert studeerde International Relations, Midden-Oostenstudies en Politieke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zie ook het interview met Triebert inBroerstraat 5 van oktober 2016: De appgroep van de Turkse coupplegers

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 10:56
printOok beschikbaar in het: English