Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Dr. Annet Nieuwhof (GIA) wint Kieler Johanna-Mestdorf Award

23 maart 2017
Dr. Annet Nieuwhof

Dr. Annet Nieuwhof, prehistoricus bij het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) heeft de Kieler Johanna-Mestdorf Award gewonnen, de prijs voor het overbruggen van theorie en praktijk in de Archeologie. De Award werd aan haar toegekend vanwege haar uitstekende proefschrift en onderzoek op het gebied van Mens en Milieu en Landschapsarcheologie.

Dr. Nieuwhof nam de prijs van 3000 euro, welke werd uitgereikt door CAU vice president prof. dr. Ilka Prachmann, in ontvangst voor haar werk Eight human skulls in a dung heap and more. Ritual practice in the terp region of the northern Netherlands, 600 BC - AD 300.

De Johanna-Mestdorf prijs is vernoemd naar de eerste hoogleraar van Pruisen. Johanna Mestdorf (1828-1909) had een belangrijke invloed op het gebied van archeologisch onderzoek en werkte sinds voor het Museum vaterländischer Alterthümer in Kiel. De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt: in 2015 ging de prijs naar Historica Silvia Balatti en in 2013 naar Klassiek Archeoloog Sabine Neumann en Antropoloog Katherine Mary Grillo.

bron: http://www.uni-kiel.de/

Laatst gewijzigd:29 november 2017 15:27