Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Dr. Annet Nieuwhof (GIA) wint Kieler Johanna-Mestdorf Award

23 maart 2017
Dr. Annet Nieuwhof
Dr. Annet Nieuwhof

Dr. Annet Nieuwhof, prehistoricus bij het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) heeft de Kieler Johanna-Mestdorf Award gewonnen, de prijs voor het overbruggen van theorie en praktijk in de Archeologie. De Award werd aan haar toegekend vanwege haar uitstekende proefschrift en onderzoek op het gebied van Mens en Milieu en Landschapsarcheologie.

Dr. Nieuwhof nam de prijs van 3000 euro, welke werd uitgereikt door CAU vice president prof. dr. Ilka Prachmann, in ontvangst voor haar werk Eight human skulls in a dung heap and more. Ritual practice in the terp region of the northern Netherlands, 600 BC - AD 300.

De Johanna-Mestdorf prijs is vernoemd naar de eerste hoogleraar van Pruisen. Johanna Mestdorf (1828-1909) had een belangrijke invloed op het gebied van archeologisch onderzoek en werkte sinds voor het Museum vaterländischer Alterthümer in Kiel. De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt: in 2015 ging de prijs naar Historica Silvia Balatti en in 2013 naar Klassiek Archeoloog Sabine Neumann en Antropoloog Katherine Mary Grillo.

bron: http://www.uni-kiel.de/

Laatst gewijzigd:29 november 2017 15:27

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.