Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Pop-up bijeenkomsten Centre for Metahistory: Waarom populisme?

16 februari 2017

Geïnspireerd door het succes van het Trump-symposium organiseert het Centre for Metahistory in de aanloop naar de verkiezingen (15 maart) drie pop-up bijeenkomsten over populisme.

De bedoeling is om – net als de vorige keer – een soort brainstorm te houden over de vraag ‘Wat is hier gaande?’ Het thema ‘populisme’ lijkt hiervoor een goede ingang. Het idee is om alleen van de eerste twee het thema min of meer vast te leggen en het thema van het symposium op de maandag voorafgaand aan de verkiezingen te bepalen aan de hand van wat de eerste bijeenkomsten hebben opgeleverd. We streven - net als bij het symposium over Trump - naar levendige, on-academische en geïmproviseerde bijeenkomsten, met korte inleidingen en veel ruimte voor discussie. Daarbij is het streven om het perspectief te verbreden en verder en dieper te gaan dan in de journalistiek en in talk shows gebeurt. We leven in interessante tijden – laten we de gelegenheid te baat nemen en proberen iets te snappen van waarin we verwikkeld zijn!

• Maandag 27 februari 18.00-20.30
    Eelco Runia: 'Heeft Steve Bannon niet gewoon gelijk?'
    Locatie: Heymanszaal, Academiegebouw
  • Maandag 6 maart 18.00-20.30