Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

RUG-studenten in tv-quiz De Universiteitsstrijd

09 september 2016

Vanaf maandag 12 september zijn drie RUG-studenten op tv te zien in De Universiteitsstrijd, het nieuwe quizprogramma van NTR. Iedere werkdag vanaf 19.55 uur strijden acht Nederlandse universiteiten om een geldprijs en de eervolle titel van 'Beste universiteit van Nederland'.

Het RUG-team bestaat uit drie Honours College studenten waaronder Annika Heijna student Nederlandse Taal en Cultuur aan de Faculteit der Letteren. Samen met Marije Been (Biomedische wetenschappen) en Sven Wientjes (Rechten/Psychologie) worden zij en hun tegenstanders getest op hun kennis op het gebied van alfa-, bèta- en gammawetenschappen.

Er wordt gestreden in twee poules van vier teams met drie rondes per poule. Het RUG-team neemt het op tegen de volgende universiteiten: Leiden, Utrecht, Eindhoven, Twente, Rotterdam, de VU en de UvA. Op vrijdag 30 september wordt de finale uitgezonden.

Uitzendingen

De Universiteitsstrijd wordt tot en met 30 september elke werkdag om 19.55 uur uitgezonden op NPO 2.

Maandag 12 september: Vrije Universiteit Amsterdam - Technische Universiteit Eindhoven
Dinsdag 13 september: Rijksuniversiteit Groningen - Universiteit van Amsterdam
Woensdag 14 september: Universiteit Leiden - Universiteit Utrecht
Donderdag 15 september: Erasmus Universiteit Rotterdam - Universiteit Twente