Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Publicatie bij lustrum Groningen Energy Summer School: Interdisciplinaire bijdragen over Smart Grids

29 juni 2016

Elk jaar organiseren RUG en Energy Academy Europe (EAE) een zomerprogramma voor promovendi, de Groningen Energy Summer School (GESS). Bij de start van de 5e editie verschijnt een bundeling van de GESS-bijdragen in 2014 en 2015 onder de titel Smart Grids from a Global Perspective: Bridging Old and New Energy Systems door Anne Beaulieu, Jaap de Wilde & Jacquelien Scherpen.

Het nieuwe boek is uitgebracht door Uitgeverij Springer en bevat een selectie van lezingen van sprekers bij de Summer School en twee proefschrifthoofdstukken van deelnemers. De publicatie is opgenomen in de toonaangevende serie Power Systems. Het stempel van de Summer School zit niet alleen in de interdisciplinaire scope van de collectie en in de samenstelling van de auteurs, maar is door het hele boek verweven: ieder hoofdstuk eindigt met discussiepunten, geïnspireerd door de discussies die bij de Summer Schools plaatsvonden. “GESS is een prachtig voorbeeld van hoe high-level interdisciplinaire Summer Schools kunnen leiden tot mooie publicaties bij prestigieuze uitgevers”, aldus Herman de Jong, trekker van het Summer School Project bij de Rijksuniversiteit Groningen.

De Groningen Energy Summer School (GESS) voor PhDs beleeft deze zomer zijn vijfde editie – met alweer een indrukwekkend interdisciplinair programma en enthousiaste deelnemers uit de hele wereld. Interdisciplinaire uitwisseling is een kernwaarde van de Groningen Energy Summer School: deelnemers komen uit alle hoeken, van Rechten tot Natuurkunde, van Economie tot Internationale Betrekkingen. De Summer School biedt een unieke kans om tijdens twee intensieve weken kennis te maken met andere delen van het energievraagstuk. Het thema van 2016 is 'Energy Transition, Geopolitics & Urban Security: Linking Global Networks to Local Needs'

“Het is heel fijn om te zien dat de kracht van de Summer School tot zulke tastbare output heeft geleid, en dat deze het veld verrijken tot ver buiten Groningen”, stelt Anne Beaulieu, co-redacteur en co-coördinator van GESS.

Laatst gewijzigd:22 juli 2016 14:22