Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Prof. dr. Lars Rensmann hoogleraar Europese politiek en maatschappij

05 april 2016

Lars Rensmann is recentelijk benoemd tot hoogleraar Europese politiek en maatschappij. Hij zal onderzoek verrichten op het terrein van geschiedenis, internationale betrekkingen en politieke verhoudingen in Europa. Zijn werk zal zich daarnaast richten op Europees, politiek gedachtengoed, politiek en sport, en racisme en antisemitisme in Europa. Daarnaast wordt Rensmann verantwoordelijk voor de uitvoering van het opleidingsprogramma in de bachelor Europese Talen en Culturen (ETC), een programma dat een eigen identiteit ontwikkelt als uniek Europese Studies programma. Hoewel taal specifieke elementen daarvan deel uitmaken, ligt de nadruk op het moderne Europese perspectief op politiek, maatschappij, literatuur en taalkunde. Dit wordt benadrukt door het opnemen van een profiel Politiek en Maatschappij, naast de profielen Taal en Maatschappij en Cultuur en Literatuur.

Rensmann studeerde politieke wetenschap in Iowa en Berlijn en promoveerde in 2002 summa cum laude in de politieke wetenschap aan de Freie Universität Berlin. Rensmann was hiervoor Associate Professor aan de John Cabot University in Rome en tevens afdelingsvoorzitter van de afdeling Political Science and International Affairs. Daarnaast was hij Assistant Professor aan de University of Michigan, Ann Arbor (USA).

Lars Rensmann
Laatst gewijzigd:22 april 2016 14:59