Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Keuzegids Universiteiten: Archeologie en Minorities and Multilingualism Topopleiding, 6 Letterenstudies beste in eigen categorie

15 november 2016

De bachelorprogramma's Archeologie en Minorities Multilingualism van de Faculteit der Letteren hebben dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het predikaat Topopleiding ontvangen. Met een totaalscore van respectievelijk 80 en 88 punten behoren de bachelors hiermee tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs.

Keuzegids Universiteiten

De Keuzegids Universiteiten 2017 kent het label Topopleiding toe aan opleidingen die in de beoordeling een totaalscore van 76 punten of meer halen. Een studie kan in de Keuzegids ook de beste in zijn categorie zijn van soortgelijke opleidingen in Nederland, zonder het predikaat Topopleiding te ontvangen. Naast de bachelorprogramma's Archeologie en Minorities and Mulitilingualism zijn dit jaar het beste in hun categorie: English Language and Culture, Kunstgeschiedenis, Media Studies, en Nederlandse taal en cultuur.

Over de Keuzegids Universiteiten

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op universitaire bacheloropleidingen. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen (Nationale Studentenenquête), gegevens van Studiekeuze123 en visitatierapporten van de NVAO. Voor de masteropleidingen bestaat een aparte Keuzegids Masters.

Laatst gewijzigd:28 november 2016 10:24