Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Groningse archeologen laten live archeologie zien in topmuseum in Kopenhagen

10 mei 2016

Van 19 mei tot 23 oktober zullen restauratoren van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) in de Ny Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen delen van graftombes opgraven van de antieke nederzetting Crustumerium als onderdeel van de tentoonstelling "Death and Afterlife at the Gates of Rome". Het publiek kan ter plekke kennismaken met de praktijk van opgraven, conserveren, restaureren en musealiseren van fascinerende voorwerpen van metaal en terracotta. Het ad hoc laboratorium, geleid door Gert van Oortmerssen, is onderdeel van een tentoonstelling over de spectaculaire resultaten van de opgravingen van een grafveld daterend uit de periode 850 en 500 v. Chr. Hier is een team van Groningse archeologen onder leiding van Prof. Peter Attema en dr. Albert Nijboer jaarlijks actief in samenwerking met de Archeologische Dienst van Rome. De tentoonstelling is in 2017 tevens in Amsterdam en Rome te zien.

Meer informatie: www.crustumerium.nl

1
2
Laatst gewijzigd:02 juni 2016 16:58

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.