Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Dr. Malvina Nissim Docent van het Jaar Faculteit der Letteren 2016

01 december 2016

Dr. Malvina Nissim, docent Computationele Taalkunde bij de afdeling Communicatie- en Informatiewetenschappen en de Research mastertrack Language and Communication Technologies, is verkozen tot Docent van het Jaar van de Faculteit der Letteren. Met het verkrijgen van deze titel is dr. Nissim automatisch genomineerd voor de RUG-brede verkiezing op 25 januari 2017.

Dr. Malvina Nissim
Dr. Malvina Nissim

Tijdens de verkiezing op 29 november in het Van Swinderen Huys verzorgden vier finalisten een minicollege van tien minuten over een onderwerp binnen hun eigen vakgebied. Hierna had het publiek en de jury de gelegenheid om vragen te stellen. De avond werd geleid door Remco Regtuit, winnaar Docent van het jaar verkiezingen Letteren 2015.

De jury prees dr. Nissim voor de inspirerende wijze waarop zij een complex onderwerp, namelijk auteurs-analyse, wist te presenteren. Met haar aanstekelijke enthousiasme betrok dr. Nissim het gehele publiek in haar college. Hierna wist zij een interessante discussie te ontketenen, waarbij belangrijke vragen betreft het verschil tussen mens en machine werden aangekaart. Haar antwoorden waren geruststellend: het menselijk denken blijft op veel vlakken uniek.

De jury bestond uit dr. Rie Bosman (winnaar faculteit GMW 2015), dr. Julian Hanich (finalist Letteren 2015) en studentleden Nard Willemse (American Studies) en Jelke Take (Archeologie).

Wij feliciteren dr. Nissim van harte met het behalen van deze titel, en wensen haar veel succes tijdens de RUG-brede verkiezing Docent van het Jaar.

Laatst gewijzigd:06 december 2016 17:23

Meer nieuws

 • 21 november 2018

  Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn

  Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative...

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...