Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Studenten Journalistiek genomineerd voor NTR Radioprijs

11 augustus 2016

Vijf studenten van de RUG mastertrack Journalistiek (Rose Heijnen, Roos Wiegerink, Priscilla Slomp, Egbert Minnema en Suus Boschloo) zijn genomineerd voor de NTR Radioprijs. Ze hebben hun nominatie te danken aan hun productie van een podcast over slapeloosheid. Ze maakten de podcast in het kader van hun keuzetraject 'geluid'.

Slapen als een roos?

Waarom slaapt de één altijd als een roos en ligt de ander nachtenlang wakker? Wat veroorzaakt slapeloosheid en is er wat aan te doen? De studenten spraken met deskundigen over deze vragen en volgden de slapeloze student Maarten in een poging slapeloosheid te ontrafelen.

De podcast duurt 30 minuten en is te beluisteren via Facebook en Soundcloud.

Stemmen

Om de publieksprijs te winnen, kan er gestemd worden in de vorm van Facebook-likes op de pagina van de NTR.

De documentaire Slapeloosheid wordt op 28 augustus om 21 uur uitgezonden in Radio Doc op NPO Radio 1.

Over de NTR Radioprijs

De NTR Radioprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en België. De nominaties zijn bepaald door een onafhankelijke vakjury. Er zijn zeven andere genomineerden. De eerste en tweede prijswinnaar worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in september. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt de Publieksprijs. De winnaar kan kiezen uit verschillende prijzen: een montage cursus, professionele opname-apparatuur of een bezoek aan het internationale radiofestival Prix Europa in Berlijn.

RUG Radio
Laatst gewijzigd:22 augustus 2016 14:05

Meer nieuws