Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Geschiedenisstudent Nick Wever genomineerd voor ‘Skriptieprijs’

07 April 2016

Geschiedenisstudent Nick Wever is door het Historisch Tijdschrift 'Skript' genomineerd voor zijn scriptie over het terrorisme van de Rote Armee Fraktion in de jaren ’70 in West-Duitsland. Deze schreef hij onder leiding van dr. Eelco Runia, Universiteit Docent Geschiedenis aan de Faculteit der Letteren. Tijdens de uitreiking op dinsdag 19 april wordt bekend gemaakt wie de zogeheten ‘Skriptieprijs’ gewonnen heeft.

Naast Nick Wever zijn er nog twee andere geschiedenisstudenten genomineerd: Aron Brouwer en Tim Houtemaker. De uitreiking vindt plaats van 17.00-19.00 in het Boekhandel Athenaeum, Spui (14-16) te Amsterdam.

Skript Historisch Tijdschrift is een onafhankelijk tijdschrift dat wil gelden als publicatiepodium voor talentvolle geschiedenisstudenten in heel Nederland. Skript wordt gemaakt door studenten en pasafgestudeerden en biedt studenten de mogelijkheid hun wetenschappelijk werk aan een breder publiek te presenteren.

Last modified:07 April 2016 4.46 p.m.

More news

• 11 December 2018

Investigating cesspits to discover age-old recipes (video)

Archaeologist Merit Hondelink studies the eating habits of Dutch urban populations between the 16th and 18th centuries. To this end, she takes samples from old cesspits to find traces of prepared food. Hondelink also cooks long-forgotten dishes herself,...

• 07 December 2018

New special issue Stem- Spraak en Taalpathologie

Stem-, Spraak- en Taalpathologie has published a new special issue "Research Tutorials by Dutch-speaking researchers abroad, part II ".

• 03 December 2018

Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.