Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Archeologen GIA ontvangen subsidie van Svalbard Environmental Protection Fund voor onderzoekproject SEES

25 januari 2016

Het Svalbard Environmental Protection Fund heeft aan Frigga Kruse en Sarah Dresscher, archeologen bij het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) een subsidie toegekend voor de financiering van hun onderzoek voor de SEES expeditie naar Edgeøya in augustus.

Tijdens de expeditie bezochten Friga Krusse en Sarah Drescsher samen met archeologiestudent Marthe Koeweiden de plaatsen Dolerittneset en Kraussbukta voor bodumonderzoek naar de Pomoren. Dit zijn van oorsprong Russische walvisjagers die zich tijdens de 18e en 19e eeuw vestigden aan de Witte Zee. Het team en hun vrijwilligers verzamelden meer dan 700 bodemmonsters om getest te worden op fosfaat.

Met behulp van dit bodemonderzoek hopen de onderzoekers meer informatie te krijgen over de Pomoren en hun slachtmethodes. De fosforanalyse staat voor begin dit jaar gepland.

Archeologen aan het werk tijdens de SEES expeditie naar Kapp Lee, Edgeøya (foto: Frigga Kruse)
Laatst gewijzigd:19 februari 2016 15:54