Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Twee studenten KCM genomineerd voor Cultuurmarketing Scriptieprijs

29 mei 2015

De finalisten van de Cultuurmarketing Scirptieprijs zijn bekend. Van de dertig inzendingen zijn er acht studenten geselecteerd waaronder twee studenten van het bachelorprogramma Kunst Cultuur en Media: Kalyani Bergen en Margriet van Weperen. Tijdens de Cultuurmarketingawards op 25 juni zullen zij hun hun onderzoeksresultaten presenteren aan het werkveld.

De Cultuurmarketing scriptieprijs is de prijs voor het beste scriptieonderzoek op het gebied van marketing, communicatie, cultureel ondernemerschap, beleid en organisatie in de culturele sector. De prijs zal worden uitgereikt door de netwerkorganisatie Cultuurmarketing. Tijdens de CultuurmarketingAwards presenteren Margriet en Kaylan hun scirptieonderzoek met als onderwerp:

Waaier van merken
“Een onderzoek naar branding in de Nederlandse gesubsidieerde podiumkunstensector
(Margriet van Weperen)

Goed Geplaatst!
“Een onderzoek naar de evaluatie van het beleid voor kunst in de openbare ruimte”
(Kalyani Bergen)

De vakjury, bestaande uit Marielle Hendriks (directeur Boekmanstichting), Cor Wijn (adviseur kunst- en cultuurbeleid), Ruben Israël (hoofd Marketing Luxor Theater Rotterdam) en Anna Elffers (docent, onderzoeker en adviseur publieks/doelgroepenonderzoek en cultuurmarketingstrategie), zal de winnaar bepalen en uitroepen.

De inzendingen voor de Scriptieprijs waren erg divers. Alle sectoren in het culturele veld, van museaal tot podiumkunsten waren vertegenwoordigd. Ook de thema’s varieerden van de praktische uitvoering van marketing tot de evaluatie van beleid. Ook was er een breed scala aan bachelor en masteropleidingen vertegenwoordigd.

Cultuurmarketing Awards
Cultuurmarketing Awards
Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:31

Meer nieuws

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.

 • 28 november 2018

  RUG brengt partijen samen voor innovaties in digitale samenleving

  Tijdens de Digital Society Conference van de VSNU op 27 november jl. heeft de Rijksuniversiteit Groningen het boek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: digital society’ gepresenteerd. Dean of Industry Relations Iris Vis: "Digitalisering maakt steeds...