Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Alumni Sascha Landkroon en Marleen Nagtegaal winnen Hendrik de Vriesstipendium 2015

15 december 2015

Sacha Landkroon (alumna Geschiedenis) en Marleen Nagtegaal (alumna Kunst, Cultuur en Media) hebben het Hendrik de Vriesstipendium literatuur 2015 van de gemeente Groningen gewonnen. Dat werd afgelopen zaterdag tijdens de eerste editie van het festival Wildvang door dhr. Paul de Rook, wethouder Cultuur van de gemeente Groningen, bekend gemaakt.

Jaarlijks kent de gemeente Groningen aan twee jonge talentvolle kunstenaars het Hendrik de Vriesstipendium toe. De deelnemers moesten hiervoor een werkplan aanleveren. Sascha diende een plan in voor een dichtbundel over 'het menselijk bestaan en over gebeurtenissen die een mens vormen' en Marleen voor een onderzoek over de betrouwbaarheid van het nieuws. Van de vijf inzendingen werden beide plannen door de jury als beste verkozen.

Hendrik de Vries-stipendium

Het Hendrik de Vries-stipendium is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge Groninger schrijvers. Naast de geldprijs mogen beide winnaars ook nog 2.500 euro spenderen aan de publicatie van hun boek.

Laatst gewijzigd:15 december 2015 16:55

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.