Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Martijn Wieling ontvangt VIVIS financiering voor onderzoeksproject

27 november 2015

De Programmaraad Visueel van de Vereniging van Instellingen voor mensen met een Visuele beperking (VIVIS) heeft aan Martijn Wieling een bedrag van 50.000 euro toegekend voor de financiering van zijn onderzoek naar Automatische spraakherkenning bij sprekers die sinds hun geboorte blind zijn’.

Het onderzoeksproject dat in samenwerking met Pauline Veenstra (Rijksuniversiteit Groningen) en Chris Horst (Koninklijke Visio) zal worden uitgevoerd, heeft als doel inzicht te krijgen in de akoestische en articulatorische eigenschappen van sprekers die sinds hun geboorte blind zijn en te bepalen of deze eigenschappen afwijken van niet-blinde sprekers. Daarnaast wordt er onderzocht of deze mogelijke afwijkingen een negatieve impact hebben op automatische spraakherkenning door computers.

Proefpersonen gezocht

Voor de uitvoering van het onderzoek is het projectteam op zoek naar proefpersonen die sinds de geboorte blind of zodanig slechtziend zijn dat liplezen niet mogelijk was. Ben of ken jij iemand die hier aan mee zou willen werken? Meld dit dan via m.b.wieling@rug.nl.

Martijn Wieling

Bekijk ook: Martijn Wieling in Beeld