Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Martijn Wieling ontvangt VIVIS financiering voor onderzoeksproject

27 november 2015

De Programmaraad Visueel van de Vereniging van Instellingen voor mensen met een Visuele beperking (VIVIS) heeft aan Martijn Wieling een bedrag van 50.000 euro toegekend voor de financiering van zijn onderzoek naar Automatische spraakherkenning bij sprekers die sinds hun geboorte blind zijn’.

Het onderzoeksproject dat in samenwerking met Pauline Veenstra (Rijksuniversiteit Groningen) en Chris Horst (Koninklijke Visio) zal worden uitgevoerd, heeft als doel inzicht te krijgen in de akoestische en articulatorische eigenschappen van sprekers die sinds hun geboorte blind zijn en te bepalen of deze eigenschappen afwijken van niet-blinde sprekers. Daarnaast wordt er onderzocht of deze mogelijke afwijkingen een negatieve impact hebben op automatische spraakherkenning door computers.

Proefpersonen gezocht

Voor de uitvoering van het onderzoek is het projectteam op zoek naar proefpersonen die sinds de geboorte blind of zodanig slechtziend zijn dat liplezen niet mogelijk was. Ben of ken jij iemand die hier aan mee zou willen werken? Meld dit dan via m.b.wieling@rug.nl.

Meer informatie

Martijn Wieling

Bekijk ook: Martijn Wieling in Beeld

Laatst gewijzigd:02 december 2015 16:35

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.