Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

IMAKA Lezing: 'De Noordse stern: van Spitsbergen naar Antartica (en terug)' door Maarten Loonen

Wanneer:ma 30-11-2015 om 19:30
Waar:Arctisch Centrum, A-weg 30

Op 30 november organiseert IMAKA een lezing met de titel: “De Noordse stern: van Spitsbergen naar Antartica (en terug)”. Maarten Loonen vertelt over de stand van zaken in een onderzoek over de trek van de Noordse stern.

De Noordse stern trekt ieder jaar van de Noordpool naar de Zuidpool en is daarmee wereldkampioen langeafstandsvliegen én de vogel met het meeste daglicht in zijn leven. Op Spitsbergen broeden deze vogels in kleine kolonies en verdedigen hun nest op spectaculaire wijze. Geïnspireerd door nieuwe technieken om kleine vogels tijdens de trek te kunnen volgen en dankzij een crowdfundingactie van het Ubbo Emmius Fonds is het Arctisch Centrum begonnen aan een langlopend onderzoek. Tijdens deze presentatie krijgt u de nieuwste bevindingen te zien, waarbij de resultaten zich niet beperken tot Spitsbergen, maar via de Witte Zee en de Eemshaven de gehele wereld overgaan tot aan Tasmanië en Antarctica toe.

De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum, A-weg 30 te Groningen (ingang Herman Colleniusstraat) en begint om 19.30 uur.

Toegang: € 2,-; studenten € 1,-

Dr. Maarten Loonen is poolonderzoeker en Arctisch ecoloog, verbonden aan het Arctisch Centrum.

Noordse stern met geolocator