Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Remco Regtuit verkozen tot Docent van het Jaar - Faculteit der Letteren

19 november 2015

Remco Regtuit, docent Grieks en Latijn, is verkozen tot Docent van het Jaar van de Faculteit der Letteren. Dhr. Regtuit won zowel de jury- als publieksprijs is hiermee automatisch genomineerd voor de RUG-brede verkiezingen op 28 januari.

dr. Remco Regtuit

Tijdens de facultaire verkiezingen verzorgden de genomineerden een minicollege van 10 minuten over hun eigen vakgebied. Vervolgens werd er onder leiding van Clemens Six (winnaar 2014) een paneldiscussie gevoerd over de stelling: 'The main task of Arts faculties is to teach students to think critically.'

De Jury prees Remco Regtuit om de wijze waarop hij het Latijn deed leven bij het publiek: 'In woord, gebaar en beeld maakte hij van Latijn een door iedereen aan te leren taal. Bovendien benadrukte hij de centrale rol van cultuur in de academische vorming van studenten en betoogde hij dat bestudering van klassieke culturen helpt om onze hedendaagse manier van leven beter te begrijpen.'

Jury

De jury bestond uit dhr. Ronald Hünneman, winnaar 2013, dhr. Sami Faltas, winnaar 2012 en studentleden Eirik de Visser (ReMa CMRS) en Deborah van den Berg (Master Kunstgeschiedenis).

Laatst gewijzigd:19 november 2015 16:14