Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Elsevier: masteropleidingen Media Studies, CIW, Taalwetenschappen (research) en Archeologie en Archeologie (research) beoordeeld als beste van Nederland

06 oktober 2015

De masteropleidingen Media Studies, Communicatie- en Informatiewetenschappen, Taalwetenschappen (research), Archeologie en Archeologie (research) zijn door studenten als beste beoordeeld van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoek 'De Beste Studies' dat jaarlijks door het tijdschrift Elsevier wordt gepubliceerd.

In het onderzoek beoordelen studenten hun opleiding en universiteit op faciliteiten, onderwijs, inrichting van de opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie. De percentages geven weer hoeveel studenten tevreden of zeer tevreden over een bepaald onderdeel of label zijn.

Uit de cijfers blijkt dat de masteropleiding Media Studies op de onderdelen faciliteiten (77%), onderwijs (71%) en inrichting opleiding (69%) significant boven het gemiddelde scoort. Communicatie- en Informatiewetenschappen wordt door studenten vooral op het onderdeel docenten goed beoordeeld, terwijl de opleiding Taalwetenschappen (research) met 75% (zeer) tevreden studenten op het onderdeel organisatie en communicatie significant boven het gemiddelde scoort. Daarnaast worden zowel de reguliere masteropleiding als de research master van Archeologie als beste beoordeeld van Nederland.

Onder de masteropleidingen vallen de volgende programma's:

De beste Studies

Jaarlijks voert Elsevier het onderzoek De beste Studies uit waarbij studenten naar hun mening wordt gevraagd over de Nederlandse opleidingen. Voor dit onderzoek wordt onder meer gebruikgemaakt van de Nationale Studenten Enquête waarvoor alle studenten in het hoger onderwijs zijn benaderd.

Meer informatie

Overzicht beoordelingen Letteren
Toelichting methode onderzoek

De beste Studies 2015
Laatst gewijzigd:08 oktober 2015 11:37

Meer nieuws

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.

 • 28 november 2018

  RUG brengt partijen samen voor innovaties in digitale samenleving

  Tijdens de Digital Society Conference van de VSNU op 27 november jl. heeft de Rijksuniversiteit Groningen het boek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: digital society’ gepresenteerd. Dean of Industry Relations Iris Vis: "Digitalisering maakt steeds...