Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Dr. Marjolijn Verspoor hoogleraar Engelse taalkunde en taalvaardigheid Engels, i.h.b. als tweede taal

22 mei 2015
Marjolijn Verspoor
Marjolijn Verspoor

Marjolijn Verspoor is benoemd tot hoogleraar Engelse taalkunde en taalvaardigheid Engels, in het bijzonder als tweede taal. Verspoor is taalkundige en staat bekend als een vooraanstaand expert in de Engelse taal en tweedetaalverwerving. Ze heeft zich gespecialiseerd in taalontwikkeling en zal zich als hoogleraar vooral bezighouden met het onderzoek van het hedendaagse Engels, in het bijzonder de verwerving van het Engels als tweede taal vanuit een usage-based perspectief. Op het bredere terrein van taalkunde en taalvaardigheidsonderwijs zal ze veel samenwerken met aanpalende leerstoelen Taalkunde, waaronder de nieuwe leerstoel Taal en Maatschappij in Europees perspectief, en Toegepaste Taalwetenschap.

Verspoor was hiervoor werkzaam als universitair hoofddocent Engelse Taalkunde aan de Faculteit der Letteren van de RUG.

Laatst gewijzigd:27 mei 2015 13:18

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.