Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

27 maart: Uitreiking Marie Lokeprijs voor beste Cultuur&Maatschappij-profielwerkstuk

24 maart 2015

Op vrijdag 27 maart a.s. reikt het Alfasteunpunt van de RUG weer de Marie Lokeprijs uit. De Marie Lokeprijs wordt sinds 2006 uitgereikt aan de leerling met het beste profielwerkstuk Cultuur & Maatschappij. Alle leerlingen uit 5 havo en 6 vwo konden hun C&M-profielwerkstuk inzenden; de winnaar gaat naar huis met €200.

De 5 genomineerden

• How do Nineteen eighty-four by George Orwell and The Hunger Games by Suzanne Collins illustrate the Panopticon, as introduced by Michel Foucault? - Anna de Roest
  • Hoe slagen hoogbejaarde mensen die geïsoleerd op het Zweedse platteland (provincies Småland en Östergötland) leven erin om zelfstandig te blijven wonen? (en hoe maak je een documentaire)- Jasmijn Kooijman
  • Hoe vrij kan een persoonlijke keuze zijn in het licht van de implicaties voor anderen? - Jules Mathôt
  • Was de heropvoeding van “asociale” Rotterdammers na WOII terecht en noodzakelijk? - Laura Weemering
  • Wat is de betekenis van κεν/κε/ἄν? - Maarten-Pieter Moolenburgh

De jury

In de vakkundige jury voor de profielwerkstukprijs zitten twee docenten van middelbare scholen en twee docenten van de universiteit, dit jaar Stefan Couperus van ETC en Han-Thomas Adriaenssen van de faculteit Wijsbegeerte. De jury heeft gelet op de originaliteit van het onderwerp, de inhoudelijke kwaliteiten en de kwaliteit van de presentatievorm.

Opbouw presentatiemarkt door genomineerde leerlingen

Ontvangst

Opening

Lezing door prof. dr. Diederik Roest

Bezichtiging markt met genomineerde profielwerkstukken

Start prijsuitreiking

Borrel

Meer informatie over het Alfasteunpunt en de Marie Lokeprijs.

Laatst gewijzigd:29 november 2017 17:13