Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Prof. Janny de Jong ontvangt subsidie NWO

13 maart 2015

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof dr. Janny de Jong (bijzonder hoogleraar Europees-Oost-Aziatische betrekkingen, i.h.b. aangaande Japan) subsidie toegekend voor de organisatie van een wetenschappelijk seminar 'Racism and intolerance in Europe and Asia? Challenges and Policies' dat op 23 en 24 juni 2015 in Groningen zal plaatsvinden.

prof. Janny de Jong
prof. Janny de Jong

De beurs is toegekend in het kader van de uitwisselingsovereenkomst tussen NWO en de Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) te Tokio. De aanvraag was aan Japanse zijde ingediend door prof. Masanao Murakami (decaan van de Osaka School for International Public Policy, Universiteit van Osaka). Japanse en Nederlandse onderzoekers zullen racisme, intolerantie en antidiscriminatie regel- en wetgeving vanuit historisch, cultureel, sociologisch, politiek en juridisch perspectief belichten. Speciale aandacht zal worden besteed aan de vergelijking tussen Nederland en Japan.

Het seminar is een vervolg op een symposium dat op 23 februari 2015 werd georganiseerd door OSIPP in Osaka, Japan: vijf Europese sprekers (Prof dr. Janny de Jong, Groningen; prof Dr. Catherine Wihtol de Wenden, hoofd onderzoek Centre d'eĢtudes et de recherches internationales Parijs, Frankrijk; prof dr. Wilhelm Heitmeyer, Universiteit van Bielefeld, Duitsland ;Mr Paul Lappalainen, Senior Advisor, Swedish Equality Ombudsman, Sweden; dr Stephanos Stavros, Executive secretary European Commission against Racism and Intolerance, Straatsburg) bespraken de huidige Europese politiek, wetgeving en praktijk en recent onderzoek op dit terrein.

Lees meer informatie over het seminar van juni.

Contact: prof. dr. Janny de Jong

Email: janny.de.jong@rug.nl

Laatst gewijzigd:16 maart 2015 09:46

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...