Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Oud-studente Journalism wint Villamedia-scriptieprijs

16 januari 2015

Alumna Journalism Hanna Lütke Lanfer (27) heeft voor haar masterscriptie ‘A tug-of-war: power, the media and a politician’ de Scriptieprijs Villamedia 2014 toegekend gekregen. Lanfer werd bij het scriptie begeleid door Dr. Ansgard Heinrich en studeerde in 2014 cum laude af.

Het gedwongen aftreden van Christian Wulff

De scriptie van Lanfers is gebaseerd op het gedwongen aftreden van Christian Wulff, voormalig president van de Bondsrepubliek, door onthullingen in de pers. De jury oordeelde onder andere dat de scriptie zorgvuldig, goed geschreven en goed leesbaar is. De scriptie zet de lezer ‘aan het denken’. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Aleid Truijens (columnist en boekrecensent bij de Volkskrant), Cynthia van Gorp en Ayolt de Groot (beide oud-scriptieprijswinnaars).

Op 17 februari a.s. wordt de Scriptieprijs uitgereikt, gelijktijdig met de Journalist van het Jaar. Rond dezelfde periode vertrekt Lanfer naar Sierra Leone om haar werkende leven voort te zetten op de communicatie-afdeling van een NGO.

Bron: Villamedia.nl

Hanna Lütke Lanfer