Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Karl-Heinz-Tekath-Förderpreis 2015 toegekend aan Nienke de Jong, Masterstudent History Today

15 januari 2015

Aan Nienke de Jong, Masterstudent History Today, is de Karl-Heinz-Tekath-Förderpreis zur Erforschung von Geschichte und Kultur der Niederrheinlande 2015 toegekend. Deze prijs ontvangt zij voor het schrijven van haar scriptie "Het Arnhemse klooster Bethanië (1429-1580) als productiecentrum van handschriften voor een Gelders-Nederrijnse markt". De officiële uitreiking vindt op 20 maart in de stad Geldern plaats.

Nienke nam haar diploma eind oktober cum laude in ontvangst en zal de eerste Nederlander zijn aan wie deze prijs, door de Historische Verein für Geldern und Umgegend, wordt uitgereikt. De scriptie kwam tot stand onder begeleiding van Remi van Schaïk, docent Middeleeuwse Geschiedenis.

Laatst gewijzigd:15 januari 2015 10:24

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.