Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Ann-Sophie Lehmann hoogleraar Moderne & Hedendaagse Kunst

15 januari 2015
Ann-Sophie Lehmann
Ann-Sophie Lehmann

Ann-Sophie Lehmann is per 1 januari benoemd tot hoogleraar Moderne & Hedendaagse Kunst, aan de Faculteit der Letteren.

Ann-Sophie Lehmann studeerde Kunstgeschiedenis, Geschiedenis en Filosofie aan de Universiteit van Wenen en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2004 promoveerde ze op het proefschrift In the Flesh. Jan van Eyck's Adam and Eve Panels and the Making of the Northern Nude. Tot en met 2014 was zij werkzaam als universitair hoofddocent bij het departement Media & Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Vanaf mei 2015 zal zij drie maanden fellow aan het Max-Planck Institute for the History of Science in Berlijn zijn.

Lehmann heeft een uitstekende reputatie op grond van haar vernieuwende onderzoek naar artistieke creatieve processen en materiaalgebruik. Zij zal zich onder meer richten op verdere samenwerking met de kunstacademie en het Groninger Museum. Met het museum is de Rijksuniversiteit Groningen onlangs al een bijzonder opleidingstrajectgestart, waarbij een pas afgestudeerde van de RUG in twee jaar klaargestoomd wordt voor het vak van conservator.

Meer informatie

Prof.dr. A.S. Lehmann

Laatst gewijzigd:03 februari 2015 11:28
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.