Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Inschrijving Leergang Cultuuronderwijs geopend

24 oktober 2014

De inschrijving voor de derde editie van de leergang cultuuronderwijs is geopend. De leergang start in maart 2015. De leergang cultuuronderwijs biedt een evolutionair-cognitief kader om de eigenaardigheden van de mens, waaronder het ontwikkelen van cultuuronderwijs, te beschouwen. Dit moet leiden tot eigen inzicht in de aard van cultuuronderwijs en van het cultuureducatieve veld. Gerichte huiswerkoefeningen stellen de deelnemers in staat met de opgedane kennis de eigen beroepspraktijk te analyseren. De cursisten sluiten de leergang af met een essay, waarin zij een begin maken met een theoretische verantwoording van het eigen werk. Al het schrijfwerk wordt intensief begeleid door specialisten.

Doelgroep

Deze leergang, onder leiding van Eelco van Es , bestaat uit acht collegedagen. De leergang is bestemd voor leidinggevenden, opleiders, beleidsmedewerkers en ontwikkelaars in het cultuureducatieve veld. De deelnemers zullen worden geselecteerd op grond van schrijfvaardigheid. Het schrijven van een kort opstel (500 woorden) maakt dan ook deel uit van de selectieprocedure.

Gastdocenten zijn o.a. Arjo Klamer (EUR) en Jan Masschelein (KULeuven).

Voor uitgebreide informatie over de leergang en de aanmeldingsprocedure gaat u naar de informatiepagina . U kunt ook contact opnemen met de coördinator, dr. Eelco van Es, e.van.es@rug.nl ; telefoonnummer 050 363 7363.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:05

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.