Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Bart Hollebrandse en Tom Roeper winnen Drongo Festival Award

01 oktober 2014

RUG-taalwetenschapper dr. Bart Hollebrandse en zijn collega Tom Roeper (University of Massachusetts Amherst) hebben afgelopen weekend de Drongo Festival Award gewonnen. Deze award is een wetenschapsprijs voor de beste populairwetenschappelijke presentatie op het gebied van taal. De award werd uitgereikt door Rob van Hattum, Inhoudelijk directeur van Science Center NEMO en Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) op het Drongo Festival in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Hollebrandse ontwikkelde een Ipad-test voor kinderen die hen testte op hun kennis van recursie (het Droste effect). Kinderen werden in een spelvorm getest op het verschil tussen de zinnen: de olifant naast de gorilla naast de tijger en de olifant naast de gorilla en naast de tijger.

NEMO, het science museum in Amsterdam biedt hem nu de gelegenheid de test verder te ontwikkelen. Hollebrandse gaat in NEMO een testopstelling bouwen om taaltesten met bezoekers te kunnen doen.

Over het Drongo Festival

Op 27 september 2014 vond voor de derde keer het DRONGO festival plaats in de Centrale Bibliotheek van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het DRONGO festival viert meertaligheid, met een gevarieerd en interessant programma voor jong en oud. Het thema dit jaar was ‘Talen voor je toekomst’. Meer informatie: http://www.drongofestival.nl

Foto: Henk Rougoor
Laatst gewijzigd:01 oktober 2014 16:01