Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNews

Martijn Wieling ontvangt Nvidia GPU voor interdisciplinair onderzoeksproject

19 april 2018

Nvidia Corporation heeft een Titan Xp grafische kaart (GPU) met een waarde van ongeveer € 1300, toegekend aan Martijn Wieling van de onderzoeksgroep Computationele Taalkunde van de Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen. Dergelijke GPU’s kunnen ingezet worden om zeer snel heel veel berekeningen tegelijkertijd uit te voeren.

Dr. Martijn Wieling
Dr. Martijn Wieling

Dr. Martijn Wieling gebruikt de grafische kaart in een interdisciplinair project wat hij samen met Prof.dr. Michel Vols (Faculteit Rechten) leidt. Het doel van dit project, met Masha Medvedeva als promovenda, is het ontwikkelen van technieken die kunnen helpen bij het automatisch voorspellen van gerechtelijke uitspraken. Het was niet de eerste keer dat Wieling een Nvidia GPU ontving.

NVIDIA is een Amerikaans technologiebedrijf dat computer hardware zoals videokaarten, chipsets voor moederborden en systemen voor mobiele apparaten produceert. Het NVIDIA Academic GPU Grant programma heeft als doel de samenwerking met onderzoekers wereldwijd te versterken en het opzetten van nieuwe onderzoeksprojecten te stimuleren.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 16:02

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...