Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNews

Elsevier Beste Studies: 6 bachelors Letteren op eerste plaats

10 oktober 2018

De bachelorprogramma's Archeologie, English Language and Culture, Informatiekunde, Media Studies, Midden Oostenstudies en Nederlandse taal en cultuur zijn door studenten het beste beoordeeld in hun categorie van Nederland. Dat blijkt uit de ranglijst in laatste uitgave van de Elsevier Beste Studies.

beste studies

Van alle studies die een eerste plek behaalden, scoren de opleidingen Archeologie (89%) Minorities and Multilingualism (85%) en English Language and Culture (80%) dit jaar het hoogste percentage tevreden studenten. Daarop volgen de programma's Informatiekunde (74%), Media Studies (73%), Nederlandse taal en cultuur (73%) en Midden Oostenstudies (70%).

Over Beste Studies

Jaarlijks brengt Elsevier een ranglijst Beste Studies uit gebaseerd op resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), aangevuld met gegevens over onder andere het bindend studieadvies, studierendement en de studentenpopulatie.

*De bacheloropleidingen American Studies, Europese talen en culturen, International Relations and International Organization, Arts, Culture and Media en Minorities and Multilingualism van de RUG zijn uniek in Nederland en ontvangen daarom geen rangoordeel.

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 16:20

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...