Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNews

Huub Wijfjes gasthoogleraar Vrije Universiteit Brussel

10 oktober 2014

Prof.dr. Huub Wijfjes is tijdens het collegejaar 2014-2015 gasthoogleraar aan de masteropleiding Journalistiek van de Vrije Universiteit Brussel. Het thema voor zijn collegereeks is ‘Media in transitie’. De recente ontwikkelingen in het medialandschap in Vlaanderen en Nederland staan daarin centraal. Hij zal o.a. colleges verzorgen over verleden en toekomst van de publieke omroep in Europa; trends in de televisiejournalistiek; nut en noodzaak van journalistiek en mediabeleid in de Lage Landen. De reeks zal worden afgesloten met een openbaar debat over media in Nederland en Vlaanderen.

Prof.dr. Huub Wijfjes (1956) is mediahistoricus. Hij is als docent en onderzoeker verbonden aan de masteropleiding Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is hij bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Radio en Televisie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert met grote regelmaat over politiek, (media)geschiedenis en journalistiek in dag- en weekbladen en vaktijdschriften. In tal van media geeft hij regelmatig commentaar op ontwikkelingen in de media.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 13 juni 2019

  Zito Ysenbaert winnaar Gerrit Krolprijs 2019

  Zito Ysenbaert is de eerste winnaar van de Gerrit Krolprijs, de essaywedstrijd van de RUG.

 • 20 mei 2019

  Eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.